Kom ook naar onze jubileumconcerten!

Op zaterdag 17 juni aanstaande vervolgt Pieter Aafjes haar 135-jarig jubileumjaar met het prachtige en sfeervolle jubileumconcert Tango & More. Die dag verzorgen zowel het Opstap- en Middenorkest als het Groot orkest van Pieter Aafjes een optreden bij DS Events aan de Beesdseweg in Culemborg. Beide orkesten nemen je mee naar Zuid Europa en Zuid Amerika, waarbij ze bijgestaan worden door bandoneonist Gerard van Duinen en tangodansers Ali Amin en Rose Beard. Van meeslepende tango’s tot uitbundige latin muziek, dat is de muziek die de orkesten op het programma hebben staan voor die dag.

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij vooral Argentijnse tango, maar maakt hij ook uitstapjes naar pop, jazz en zelfs fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, en componist, gespecialiseerd in tango. Als dirigent en coach is hij populair bij amateurgezelschappen. Op 17 juni speelt hij bij zowel het middag- als het avondconcert bekende en minder bekende werken op bandoneon, het instrument dat vooral beroemd is vanwege het emotionele geluid dat de tango in Argentinië en Uruguay typeert.

Ali Amin is sinds 1987 intensief bezig met de Argentijnse tango. In 1998 richtte hij samen met Cocky de Vaal de eerste tangoschool van Den Bosch op: El Corazón. Sindsdien zijn veel leerlingen van deze dansschool zelf les gaan geven of zijn zelfs hun eigen dansschool begonnen. Rose Beard is docent bij El Corazón.

Het middagconcert van het Opstap- en Middenorkest, onder leiding van Marilou Krouwel, start om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur) en is gratis toegankelijk (vrijwillige bijdrage). Een extra welkom voor alle kinderen uit Culemborg die het leuk vinden eens kennis te maken met het luisteren naar en spelen in een orkest. Dus neem uw (klein)kinderen gerust mee!

Het avondconcert van het Groot Orkest, onder leiding van Arjan Gaasbeek, start om 20.00 uur (zal open om 19.30 uur). Kaarten hiervoor zijn voor € 17,50 te koop bij Boekhandel Tomey, Markt 8 Bakkerij Van der Meijs (Middelcoopstraat 10 en Koopmansgildeplein 15) en via www.pieteraafjes.nl.

Geef een antwoord