Romantisch Voorjaarsconcert

Zaterdag 23 april geeft de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een romantisch voorjaarsconcert in de RK Sint Barbarakerk. Het concert staat in het teken van de romantiek, met muziek geïnspireerd door teksten van William Shakespeare.

Speciale gasten tijdens dit concert.

Ten gehore wordt o.a. gebracht de 6 delige Suite uit het Ballet van Romeo & Juliet en het schitterende “I shall love but thee” gezongen door de speciale gast van deze avond sopraan Tineke Roseboom. Zij studeerde in 2012 af aan het ArTEZ Conservatorium in Arnhem. Sindsdien bracht ze een eigen CD uit met werken van Händel en zijn Spaanse tijdgenoten. Door haar grote interesse in verschillende muziekstijlen heeft zij een breed repertoire en is Tineke een veel gevraagde soliste voor cantates en oratoria. Zo nam ze ook bijvoorbeeld samen met The London Symphony Orchestra game muziek op. Met het trio Picolit is zij te vinden op podia door heel Europa. In 2017 won ze de Edese Cultuurprijs en de Vrouw in de Media Award Gelderland. De sopraan Tineke Roseboom wordt omschreven als een zangeres in hart en nieren, loepzuiver, meeslepend en soms vol drama. Ze wil de mensen raken en ontroeren. De zangeres die door Pieter Aafjes al was geboekt voor het kerstconcert 2021, dat toen vanwege corona niet kon doorgaan, had gelukkig deze datum nog vrij in haar overvolle agenda. Daarom prijst Pieter Aafjes zich gelukkig met haar op dit voorjaars een drietal werken met haar uit te voeren. Nog een solist zal deze avond in het voetlicht treden met het bekende Concertino van Carl Maria von Weber, de klarinettist Marnix van den Berg. Hij studeerde aan het conservatorium in Tilburg en behaalde in 2008 zijn Bachelor-examen. Hij is vaste klarinettist in het Betuws Symfonie orkest en bij Pieter Aafjes. Soleerde diverse keren met klarinetconcerten bij het Ad Hoc orkest Daarnaast heeft hij een blaaskwintet en een klarinetensemble. Is hij docent in de Betuwe en Bommelerwaard en is hij dirigent van het Bosch blazersensemble. Deze twee solisten en het groot orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes staan deze avond garant voor een prachtige muzikale avond vol afwisseling, die gepresenteerd zal worden door Mark van Dooren. Ook in de nieuwe locatie de RK Sint Barbarakerk zal het grote podium gebouwd worden, net als met de kerst en zorgt Theater en presentatietechniek SLR voor een sfeervolle verlichting.

Deel opbrengst concert voor Oekraïne!

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt, dankzij de sponsoring van Rabobank West Betuwe en Cultuurfonds Culemborg. De entree is € 15,00 inclusief een pauze drankje. De opbrengst van de huur en de afkoop van Pieter Aafjes voor de gratis pauze drankjes zal door de RK kerk worden doorgestort naar Oekraïne. Vanaf dinsdag 5 april zijn de kaarten te bestellen op de website van Pieter Aafjes, www.pieteraafjes.nl , verder verkrijgbaar bij Boekhandel Thomey, Markt 8 of 23 april voorafgaand aan het concert in de kerk

Geef een antwoord