Pieter Aafjes start in september met het Muziekcircuit

Zit je op de basisschool en wil je na de zomervakantie eens proberen of muziek een leuke hobby is? Dan is het Muziekcircuit bij Pieter Aafjes de perfecte start. Dit circuit laat kinderen vanaf groep vier gedurende vijftien lessen kennismaken met muziekles en spelen in een orkest.

Het Muziekcircuit bestaat uit drie rondes. In de eerste ronde van vijf lessen horen en zien de leerlingen diverse instrumenten uit het harmonieorkest. Natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met deze instrumenten. Hoe hard kun je op een trompet spelen? Hoe krijg je geluid uit een dwarsfluit? Waarom zit er een rietje op een klarinet? Wat hoort er allemaal bij slagwerk? Op deze en meer vragen zullen zij bij deze lessen antwoord krijgen. En natuurlijk gaan ze ook zelf aan de slag met diverse instrumenten om zo te ontdekken welk instrument ze het leukst vinden. De eerste vijf lessen van het Muziekcircuit worden gegeven door Marilou Krouwel en vinden plaats op vrijdagen tussen 16.00 uur en 16.45 uur.

Na de keuze voor een instrument gaan de leerlingen door naar de tweede ronde. In de deze ronde krijgen ze  vijf lessen van vakkundige en enthousiaste docenten van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Dag en tijdstip van de lessen in de tweede ronde worden in overleg met de leerling, diens ouders, en de docent bepaald.

De vijf lessen in de derde ronde staan helemaal in het teken van samenspelen in een orkestje. Onder leiding van een vakkundige docent spelen de kinderen enkele muziekstukken samen, en kunnen ze zo ervaren hoe leuk samen muziek maken in een orkest is.

Het Muziekcircuit Pieter Aafjes start op 27 september 2024 en wordt afgesloten in februari 2025. In de schoolvakanties is er geen les. 

Inschrijven kan via opleidingen@pieteraafjes.nl   Kosten: EURO 150.

Voor meer informatie: Marilou Krouwel: m.krouwel@casema.nl  (bereikbaar via 06-44856941)

Geef een antwoord