Het Middenorkest bestaat uit een mooie groep muzikanten van alle leeftijden, waarvan een aantal op latere leeftijd een instrument zijn gaan leren bespelen. Sommigen hebben nog les, anderen niet. Het doel van het Middenorkest is muzikanten te laten groeien in het samenspel en op te leiden voor het Groot Orkest. Daarnaast is ook voldoende ruimte voor muzikanten die blijvend in het Middenorkest willen spelen. Plezier in het samen muziek maken staat centraal, wat ook uitgedragen worden door het enthousiasme van de dirigente Marilou Krouwel. 

Het Middenorkest is uitgegroeid tot een volwaardig orkest en telt zo’n 50 muzikanten. Het orkest repeteert op zaterdagochtend, waardoor het ook voor mensen die in de avond lastig van huis  kunnen een toegankelijk orkest is. Iedereen die een blaasinstrument speelt wordt van harte uitgenodigd om op zaterdagochtend te komen kijken en/of meespelen, of gewoon in de koffiepauze om 11.00 uur een praatje te komen maken. Het orkest heeft altijd plaats voor nieuwe muzikanten vanaf A-niveau, in het bijzonder voor trombone, hoorn en euphoniumspelers.

Luister hieronder naar het Middenorkest:

Vanwege het niet doorgaan van een optreden (COVID!), hebben we het geplande programma op zaterdag 25 september in ons verenigingsgebouw gespeeld en opgenomen, hieronder staan 4 filmpjes!

Daaronder het Visscher Winterconcert 2020: Bellerophon, gecomponeerd door Middenorkestlid Teun Buwalda op de trombone!