Het Opstaporkest

Het Opstaporkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes is opgericht om leerlingen al aan het begin van hun opleiding samen muziek te laten maken. Meespelen in het Opstaporkest is een aanvulling op de individuele lessen en is een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding bij Pieter Aafjes. De beginnende muzikanten leren allerlei vaardigheden die belangrijk zijn in een harmonieorkest en ook leren ze over andere instrumenten. Het Opstaporkest staat onder leiding van onze klarinetdocente Jonie Pijpers en repeteert op vrijdagmiddag. Een aantal keer per jaar geeft het Opstaporkest een concert, vaak samen met het Middenorkest.

Het Middenorkest

Het Middenorkest bestaat uit een mooie combinatie van jongere en oudere muzikanten, waarvan een aantal op latere leeftijd een instrument zijn gaan leren bespelen. Het doel van het Middenorkest is muzikanten kennis te laten maken met samenspel en op te leiden voor het Groot Orkest. Daarnaast is ook voldoende ruimte voor muzikanten die blijvend in het Middenorkest willen spelen. Plezier in het samen muziek maken staat centraal, wat ook uitgedragen worden door het enthousiasme van de dirigent Marilou Krouwel. Het Middenorkest is uitgegroeid tot een volwaardig orkest en telt zo’n 60 muzikanten. Het orkest repeteert op zaterdagochtend.

Het Groot Orkest

Het Groot Orkest wil graag op een hoog niveau musiceren, Dat doet zij al bijna 100 jaar. Sinds speelt zij 1928 in de eerste divisie. Daarbij verliest zij het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog. Het orkest speelt vooral symfonische blaasmuziek. Maar ook andere werken komen op de lessenaar. Het orkest bestaat uit 70 muzikanten en staat onder leiding van de dirigent Arjan Gaasbeek. Elk jaar geeft het orkest een aantal concerten. Zo zijn het jaarlijkse Visscher-Winterconcert en het Rabo-Kerstconcert twee zeer goed bezochte concerten in CulemborgHierin wordt de samenwerking gezocht met verschillende solisten. Daarnaast verzorgt het orkest uitwisselingsconcerten met andere muziekverenigingen. Het orkest repeteert op donderdagavond .