Het Opstaporkest

Het Opstaporkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes is opgericht om leerlingen al aan het begin van hun opleiding samen muziek te laten maken. Meespelen in het Opstaporkest is een aanvulling op de individuele lessen en is een belangrijk onderdeel van de muziekopleiding bij Pieter Aafjes. De beginnende muzikanten leren allerlei vaardigheden die belangrijk zijn in een harmonieorkest en ook leren ze over andere instrumenten. Het Opstaporkest staat onder leiding van onze klarinetdocente Jonie Pijpers en repeteert op vrijdagmiddag. Een aantal keer per jaar geeft het Opstaporkest een concert, vaak samen met het Middenorkest.

Het Middenorkest

Het Middenorkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes bestaat uit zowel jongeren als muzikanten die op latere leeftijd een instrument leren bespelen. Het doel van het Middenorkest is beginnende muzikanten kennis te laten maken met samenspel en op te leiden voor het Groot Orkest. Plezier in het samen muziek maken staat centraal, wat ook uitgedragen worden door het enthousiasme van de nieuwe dirigent Maarten van der Kolk. Het Middenorkest is uitgegroeid tot een volwaardig en zelfstandig orkest en verzorgt optredens in en rond Culemborg. Het orkest repeteert op zaterdagochtend.

Het Groot Orkest

Het Groot Orkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes speelt sinds 1928 in de eerste divisie en viert in 2013 haar 125-jarige bestaan. Het orkest bestaat uit meer dan 80 muzikanten en staat ondeleiding van dirigent Arjan Gaasbeek. Elk jaar geeft het orkest een aantal concerten. Zo is het Nieuwjaarsconcert inmiddels een begrip in Culemborg, net als het RABO Kerstconcert. Daarnaast verzorgt het orkest uitwisselingsconcerten met andere verenigingen. Het orkest repeteert op donderdagavond.