Openbare repetitie voor iedereen op zaterdag 30 maart

Stel je voor, je zit tussen de muzikanten van een harmonieorkest, je kijkt en luistert mee naar de muziek die op de standaard staat en klinkt. En als je een eigen instrument hebt dat past in het orkest, dan mag je direct meespelen met de stukken die het orkest instudeert.

Op zaterdagochtend 30 maart a.s. kun jij dat meemaken en meedoen. Het Middenorkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes houdt dan een open repetitie van 10.00 uur tot 12.00 uur voor iedereen die maar wil. Je bent van harte welkom in het verenigingsgebouw aan de Goilberdingerstraat 14.

Speel je klarinet, dwarsfluit, hobo, saxofoon, fagot, trompet, hoorn, tuba of trombone, of misschien wel slagwerk, dan ben je van harte welkom. In iedere instrumentgroep zijn nieuwe leden van harte welkom. Hoe goed je al speelt maakt niet uit. Het Middenorkest heeft beginnende en ervaren blazers, veel jonge spelers en soms wat ouder. Wat het orkest bindt is om samen gezellig en zo goed mogelijk muziek te maken.

Dat doet het orkest sinds vorig jaar met haar energieke dirigent Maarten van de Kolk, die ooit zelf hoorn leerde spelen en afstudeerde aan het conservatorium in Zwolle. Daarna heeft hij de dirigentenopleiding in die stad gedaan. Het Middenorkest speelt onder zijn leiding populaire blaasmuziek, soms een mars en ook meer klassieke stukken staan op het repertoire.

Het Middenorkest treedt een aantal keren per jaar op. De komende maanden bereiden wij – samen met het leerlingenorkest van Aafjes – een concert voor op zaterdagmiddag 18 mei dat in het teken van Engeland en de Brexit staat. Ook bereiden wij ons voor op de strijd om de Betuwe Cup in oktober van dit jaar. Verschillende orkesten uit onze regio worden dan beoordeeld door een jury van professionele musici.

Kortom, kom de sfeer proeven en speel als je wilt een ochtend mee met het Middenorkest van Pieter Aafjes. Zaterdag 30 maart a.s. vanaf 10.00 uur studeren wij onder meer op een medley van Queen en op het stuk dat wij gaan spelen tijdens de Betuwe Cup. En als je vervolgens lid wilt worden, dan ben je meer dan welkom.

 

2 gedachten over “Openbare repetitie voor iedereen op zaterdag 30 maart

 1. Mari Woerdenbach
  Mari Woerdenbach

  Hoi Maud en Ilja,
  Wat een leuk filmpje hebben jullie gemaakt, ik zag jullie zaterdag al druk bezig en het resultaat mag er zijn. Een mooie promotie voor het Middenorkest.Ik hoop dat we zaterdag veel nieuwe muzikanten of aankomende muzikanten mogen ontmoeten.
  Groetjes,
  Mari

 2. Ciska Stolp
  Ciska Stolp

  Hallo

  Ik ben vorig jaar naar de open repetitie geweest en kon met de dwarsfluit al aardig mee blazen
  Ik werd leuk ontvangen en voelde goed
  Daarna ben ik lid geworden en met de ondersteuning tijdens de repetitie gaat het steeds beter
  Ik moet nog veel leren,maar dat komt in het MO wel goed!
  Schroom niet en kom gewoon langs op de open dag!
  Met elkaar muziek maken en geeft mij veel ontspanning

  Vr groeten
  Cisca Stolp

Geef een reactie