Ontroerend concert Middenorkest en Armeens koor

Afgelopen zaterdag wisten de Armeense zangers onder leiding van dirigente Karine Yengibaryan het publiek tot tranen te roeren met hun prachtige zang. Tijdens het uitverkochte middagconcert in ons verenigingsgebouw werd het publiek getrakteerd op een bijzonder lied begeleid met een doedoek (duduk in het Armeens). Dit is een dubbelriet-blaasinstrument uit Armenië gemaakt uit Armeens abrikozenhout, met een heel bijzondere klank. De zaal was muisstil toen de solisten, conservatoriumstudente Milena Beglaryan en Vahan Adamian met de doedoekspeler Gevorg Veranyan, een prachtig lied ten gehore brachten.

Het Middenorkest onder leiding van Marilou Krouwel was speciaal voor de gelegenheid gekleed in de kleuren van de Armeense vlag. Het orkest speelde opzwepende muziek uit alle hoeken van de wereld. Culemborg Mondiaal ten voeten uit!

Tijdens het eveneens uitverkochte avondconcert wachtte het publiek een andere verrassing. Bij het spelen van drie gezamenlijke werken, verschenen er twee sierlijke danseressen in prachtige traditionele kleding.

Het was de tweede keer dat Pieter Aafjes met Kunsteducatie Culemborg (KEC) samen aan Culemborg Mondiaal deelnam. Ines Leijen van KEC had speciaal voor dit concert de muzikale arrangementen gemaakt en de contacten gelegd met het Armeens koor. Na afloop van beide concerten werd er gezellig geborreld door muzikanten en publiek in de bar van het verenigingsgebouw. En ook dat was natuurlijk helemaal in de geest van Culemborg Mondiaal!

Foto’s met dank aan Ton Valkenburg

 

Geef een antwoord