Nieuwjaarsconcert Pieter Aafjes 14 januari 2023

Na een afwezigheid van 9 jaar wordt door de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Arjan Gaasbeek op zaterdag 14 januari 2023 het 35e nieuwjaarsconcert gegeven in de sporthal Parijsch, als opening van het 135 jarig bestaan. In 2014 was het laatste nieuwjaarsconcert, daarna volgden de zeer succesvolle Visscher Winter Concerten. In 2022 was er geen kerstconcert, vanwege de deelname aan het concours in Zutphen, alwaar Pieter Aafjes met 91.58 punten het hoogst is geëindigd. Een geweldige prestatie. Dus alle reden om een nieuwjaarsconcert te geven waar natuurlijk de twee concours werken, die nog niet in Culemborg zijn uitgevoerd op het programma zullen staan.

Luchtacrobatiek

Het wordt een zeer speciale avond, want er kan deze avond genoten worden van luchtacrobatiek uniek voor Culemborg en omgeving. Nog nooit vertoond want dit gaat gebeuren op het concourswerk Rapsodia Hernandiana uit het Ballet Imaginario para Miguel Hernandez van Santiago Quinto Serna, een unieke samenwerking tussen de harmonie en de acrobaat. Het klimdoek is de bekendste vorm van luchtacrobatiek, de mogelijkheden van de doeken zijn eindeloos. Zoals de verschillende manieren van klimmen, elegante houdingen en natuurlijk ook spectaculaire vallen. Deze avond zit dus vol muzikale verrassingen, maar natuurlijk wordt het Weense karakter van het nieuwjaarsconcert niet vergeten. Na de pauze wordt het o.a. genieten van de ouverture “Een Morgen, Middag en Avond in Weenen” van Suppé, maar ook de bekende wals “Gold und Silber” van Lehar en het Strauss blokje zullen niet ontbreken. Eindelijk weer een gezellige avond uit, er is lang naar uitgekeken, het orkest is er klaar voor. De presentatie van deze avond in handen van Rob van Tuil en de technische realisatie wordt verzorgd door SLR.

Voorverkoop

Vanaf maandag 2 januari zijn de kaarten à € 15,00 per stuk verkrijgbaar bij Boekhandel Tomey, markt 8, Bakkerij v.d.Meijs, Middelcoopstraat 10 en Bakkerij v.d.Meijs, Koopmansgildeplein 15. De tickets zullen vanaf volgende week ook verkrijgbaar zijn op onze website, of indien voorradig aan de zaal. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Culemborg en Plus, Giel Smits Culemborg. De Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes hoopt iedereen weer te verwelkomen op hun Nieuwjaarsconcert in sporthal Parijsch, Eendenkooi 3 in Culemborg. Aanvang concert 20.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Geef een antwoord