Wanneer je een instrument wilt leren spelen om daarna aan een orkest te kunnen deelnemen, dan is onze opleiding wel wat voor jou! Ook als je al een tijdje in een orkest speelt, en iets wil bijleren, dan is lesnemen leuk. Jong of oud, de instrumentlessen zijn voor iedereen. Ook bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de landelijk erkende HaFaBra muziekexamens.

De muzieklessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten in ons verenigingsgebouw in het centrum van Culemborg. De docenten leren je alles over je instrument en over de theorie, maar ook samenspel komt aan de orde. Je kunt het hele jaar door starten met de lessen, zodat je niet hoeft te wachten op een nieuw seizoen.

VOOR DE ALLERJONGSTEN: FLUIT & CO

Vanaf vrijdag 22 september 2023 startte er weer een ‘Fluit & Co’ project. Dit is een leuke en leerzame muziekcursus, speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Heb je altijd al eens op een trompet willen spelen? Of ben je benieuwd hoe je geluid uit een dwarsfluit krijgt? Of wil je weten hoe een saxofoon klinkt? 

Tijdens deze cursus maak je kennis met deze en andere instrumenten uit het harmonieorkest. Je maakt een begin met noten lezen en met blokfluit spelen. Ook wordt er onder meer gezongen, geklapt en getrommeld. De cursus bestaat uit 15 lessen op vrijdagmiddagen van 16:00 tot 16:50 uur in het verenigingsgebouw, Goilberdingerstaat 14. De kosten bedragen €125,- Docent is Marilou Krouwel. Deze cursus is inmiddels afgerond. Zodra de data voor 2024 bekend zijn zullen ze hier worden vermeld.

De data voor het seizoen 2024-2025 zijn:

… data komen nog …

Per 1 maart 2024 wordt er voor het eerst gestart met een vervolg op Fluit & Co, namelijk het startersorkest. Tot aan de zomer kunnen alle beginnende muzikanten die nog maar kort les hebben op een blaasinstrument, bij Pieter Aafjes of elders, elke vrijdag van 16.00 – 16.45 uur les krijgen van docente/dirigente Marilou Krouwel in het samenspel.

Wil jezelf aanmelden voor een volgend Fluit & Co project of het startersorkest, neem contact op via het contactformulier.

MUZIEKLES

Wij bieden momenteel lessen aan voor fluit, klarinet, saxofoon, trompet en trombone (op basis van beschikbaarheid van de docent). Voor lessen op andere blaasinstrumenten (bijv. hobo) werken we samen met docenten van Kunsteducatie Culemborg (KEC). Dus ook hiervoor kun je je aanmelden. Na enige tijd is er de mogelijkheid deel te nemen aan ons OpstapOrkest en de erkende muziekexamens.

Indien je zelf geen instrument hebt kun je er een in bruikleen krijgen.

In Culemborg en Buren zijn een aantal regelingen voor financiële ondersteuning jeugd en cultuur: zie hiervoor: www.culemborg.nl/jeugdfonds-sport-en-cultuur en www.kieseenclub.nl

Als je meer informatie wilt over een muziekopleiding bij Pieter Aafjes, of je wil jezelf aanmelden, neem contact op via het contactformulier.