Wanneer je interesse hebt in het leren bespelen van een instrument om daarna mee te kunnen gaan spelen in een van onze orkesten, dan is onze opleiding wel wat voor jou! Ook als je al een tijdje een instrument bespeelt en wat wil bijleren terwijl je al in een orkest speelt. Jong of oud, de lessen zijn voor iedereen. Ook bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de landelijk erkende HaFaBra muziekexamens.

De muzieklessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten in ons verenigingsgebouw in het centrum van Culemborg. De docenten leren je alles over je instrument en over de theorie, maar ook samenspel komt aan de orde. Je kunt het hele jaar door starten met de lessen, zodat je niet hoeft te wachten op een nieuw seizoen.

VOOR DE ALLERJONGSTEN: FLUIT & CO

Vanaf vrijdag 22 september gaat koninklijke harmonie Pieter Aafjes van start met ‘Fluit & Co’ een leuke en leerzame muziekcursus, speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 4 t/m 6. Heb je altijd al eens op een trompet willen spelen? Of ben je benieuwd hoe je geluid uit een dwarsfluit krijgt? Of wil je weten hoe een saxofoon klinkt? 

Tijdens de cursus maak je kennis met deze en andere instrumenten uit het harmonieorkest. Je maakt een begin met noten lezen en met blokfluit spelen. Ook wordt er onder meer gezongen, geklapt en getrommeld. De cursus bestaat uit 15 lessen op vrijdagmiddagen van 16:00 tot 16:50 uur in het verenigingsgebouw, Goilberdingerstaat 14. De kosten bedragen €125,- Docent is Marilou Krouwel.

De data voor het seizoen 2023-2024 zijn:

 1. 22 september
 2. 29 september
 3. 6 oktober
 4. 13 oktober
 5. 27 oktober
 6. 3 november
 7. 10 november
 8. 17 november
 9. 1 december
 10. 8 december
 11. 12 januari
 12. 19 januari
 13. 26 januari
 14. 2 februari – PRESENTATIE
 15. 9 februari – afsluitende les

Op 20 oktober, 24 november, 15 december, 22 december, 29 december, 5 januari is er geen les.

Wil jezelf aanmelden, neem contact op via het contactformulier.

MUZIEKLES

Wij bieden momenteel lessen aan voor fluit, klarinet, saxofoon, trompet en trombone (op basis van beschikbaarheid van de docent). Voor lessen op andere blaasinstrumenten (bijv. hobo) werken we samen met docenten van KunstEducatieCulemborg. Dus ook hiervoor kun je je aanmelden. Na enige tijd is er de mogelijkheid deel te nemen aan ons OpstapOrkest en de erkende muziekexamens.

Indien je zelf geen instrument hebt kun je er een in bruikleen krijgen.

In Culemborg en Buren zijn een aantal interessante regelingen voor financiële ondersteuning jeugd en cultuur: zie hiervoor: https://www.culemborg.nl/fondsen-subsidies-en-leningen en www.allekinderendoenmee.nl.

Als je meer informatie wilt over een muziekopleiding bij Pieter Aafjes, of je wil jezelf aanmelden, neem contact op via het contactformulier.