Wanneer je interesse hebt in het leren bespelen van een instrument om daarna mee te kunnen gaan spelen in een van onze orkesten, dan is onze opleiding wel wat voor jou! Ook als je al een tijdje een instrument bespeelt en wat wil bijleren terwijl je al in een orkest speelt. Jong of oud, de lessen zijn voor iedereen. Ook bieden we de mogelijkheid deel te nemen aan de landelijk erkende HaFaBra muziekexamens.

De muzieklessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten in ons verenigingsgebouw in het centrum van Culemborg. De docenten leren je alles over je instrument en over de theorie, maar ook samenspel komt aan de orde. Je kunt het hele jaar door starten met de lessen, zodat je niet hoeft te wachten op een nieuw seizoen.

VOOR DE ALLERJONGSTEN: FLUIT & CO

Voor basisschoolleerlingen groep 4-5: een leuke speelse manier om kennis te maken met samen muziek en je te oriënteren op een aantal blaasinstrumenten.

– 10 x blokfluitles (op een eigen blokfluit of blokfluit in bruikleen van Pieter Aafjes)

– 5 oriëntatielessen op een blaasinstrument. Verschillende docenten van Pieter Aafjes geven een introductieles, de kinderen kunnen het instrument zelf uitproberen

– 5 x in tweetallen les op een instrument naar keuze (in bruikleen)

– Samenspelmomenten met overige muzikanten van de vereniging

Totaal pakket €125,00

Lestijd en dag: vrijdagmiddag van 17.15 – 17.45

Start elk najaar, zie agenda

MUZIEKLES

Wij bieden momenteel lessen aan voor fluit, klarinet, saxofoon, trompet en trombone (op basis van beschikbaarheid van de docent). Voor lessen op andere blaasinstrumenten (bijv. hobo) werken we samen met docenten van KunstEducatieCulemborg. Dus ook hiervoor kun je je aanmelden. Na enige tijd is er de mogelijkheid deel te nemen aan ons OpstapOrkest en de erkende muziekexamens.

Indien je zelf geen instrument hebt kun je er een in bruikleen krijgen.

De tarieven voor lessen (individueel, 20 minuten, 38 lessen per schooljaar) bij Pieter Aafjes zijn

Per kwartaal

Lessen < 21 jaar € 173,75 (inclusief orkestdeelname)

Lessen ≥ 21 jaar € 196,25 (inclusief orkestdeelname)

Lenen van instrument € 12,50 per kwartaal (max 3 jaar)

NB In Culemborg en Buren zijn een aantal interessante regelingen voor financiële ondersteuning jeugd en cultuur: zie hiervoor: https://www.culemborg.nl/fondsen-subsidies-en-leningen en www.allekinderendoenmee.nl.

Als je meer informatie wilt over een muziekopleiding bij Pieter Aafjes, of je wil jezelf aanmelden, neem contact op via het contactformulier.