Muziek van toonkunstenaars in de Grote of Barbarakerk

Zaterdagavond 1 juni geven het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en de Koninklijke Sophia’s Vereeniging uit Loon op Zand, twee toporkesten uit de wereld van de symfonische blaasmuziek, een groots concert in de Grote of Barbarakerk onder het thema “Toonkunstenaars uit de twintigste eeuw”. Het wordt een duik in de wereld van ongekende hartstocht en dans gevolgd door een muzikale wandeling tussen 16 schilderijen van Viktor Hartmann.  

Beide orkesten hebben jarenlang onder de bezielende leiding gestaan van één Nederlands beste dirigenten van de symfonische blaasorkesten, Heinz Friesen.  Hij was een voorvechter van grote symfonische werken uit het romantische repertoire. Zijn uitvoeringen van grote composities hebben de blaasmuziek een volwassen uitstraling gegeven. Als eerbetoon aan de maestro, die dit jaar alweer 5 jaar geleden is overleden, verzorgen de twee orkesten nu samen dit concert.  

Beide orkesten kunnen zich gelukkig prijzen met twee geweldige dirigenten, Arjan Gaasbeek en Jos Schroevers, die in de voetsporen zijn getreden van dit muzikale icoon. Het programmaonderdeel van Pieter Aafjes staat bijna geheel in het teken van dans met de  Symfonische Dansen I en III van Sergej Rachmaninov  en de levendig, opzwepende Armeense Dansen van Alfred Reed. De Koninklijke Sophia’s Vereeniging neemt het publiek mee naar een groot symfonisch werk, de beroemde Schilderijententoonstelling van Moesorgski. 

Het concert begint om 20.00 uur, de kerkdeuren gaan open om 19.30 uur. Kaarten voor dit bijzonder unieke concert zijn verkrijgbaar via www.pieteraafjes.nl/kaarten (15 euro). Vanaf 15 mei koopt u ze ook bij Boekhandel Tomey op de Markt in Culemborg (alleen contante betaling) of indien voorradig 1 juni aan de kerk. 

Geef een antwoord