Mooi resultaat “snuffelstage” aan blaasinstrumenten!

De jonge muzikanten van Fluit & Co presenteerden afgelopen vrijdag muziek. Samen met docente Marilou Krouwel speelden zij enkele liedjes op de blokfluit en snuffelden ze aan andere instrumenten. 

Fluit & Co is een project van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes waarin kinderen hun eerste muzieklessen krijgen op de blokfluit en kennismaken met andere instrumenten uit het harmonieorkest zoals dwarsfluit, trompet, klarinet, saxofoon en slagwerk. Ook ervaren ze meteen het plezier van samen muziek maken. 

De afzwaaiende Fluit & Co muzikanten kunnen dit voorjaar verder met samenspel in het “Startersorkest”. Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes start dit nieuwe orkestje op 1 maart. Het is bedoeld voor kinderen die nog maar net les hebben op een harmonieorkestinstrument of blokfluit. Er is nog plaats voor muzikanten, ook van buiten Pieter Aafjes.

In september 2024 gaat er weer een nieuwe cursus Fluit & Co van start voor kinderen in groep 4 t/m 6 van het basisonderwijs. Meer informatie over Fluit & Co en het startersorkest via m.krouwel@casema.nl.  

Geef een antwoord