Meeslepend dubbelconcert in de Open Hof

Deze elfde van de elfde klonk er in de Open Hof geen carnavalsmuziek of liedjes voor Sint Maarten maar opzwepende popsongs en indrukwekkende filmmuziek. Voor een uitverkochte zaal gaven het Middenorkest van Pieter Aafjes en de Stedelijke Harmonie Aurora uit Leerdam afgelopen zaterdag een schitterend dubbelconcert.

Onder leiding van Marilou Krouwel wist het Middenorkest van Pieter Aafjes het publiek te betoveren met het schitterende openingsstuk La Storia, een tot de verbeelding sprekend arrangement van Jacob de Haan. Daarna volgde filmmuziek uit onder andere StarWars, E.T., Dances with Wolves, Jaws en How to Train Your Dragon.

Vervolgens kon het publiek enthousiast meezingen en klappen bij de Greatest Hits van Queen. De pauze werd ingeluid met de spetterende klanken van Grease terwijl de jonge dansers van Balletstudio Chantal onder leiding van Liza Heerlijn een spectaculair debuut optreden gaven.

Het stokje werd doorgegeven aan dirigent Hans van Leeuwen die met Aurora Leerdam het opzwepende Malaguena ten gehore bracht. Een bijzonder arrangement van Yesterday volgde en daarna kon het publiek genieten van Church Street Blues. Van Nederlandse bodem hoorden we House for Sale met een indrukwekkende trombone-solo.

De reacties uit het publiek waren zeer lovend over het arrangement Coldplay in Symphony. Aurora sloot af met het swingende Birdland.

Tenslotte was het tijd om de krachten te bundelen en ging het dak er af! Beide orkesten werden samengevoegd en Hans en Marilou dirigeerden de ruim 70 muzikanten door respectievelijk Speak Softly Love uit de trilogie van The Godfather en de filmmuziek van Soldaat van Oranje.

Wilt u ook een keer een concert bijwonen? Beide orkesten treden regelmatig op, voor data en meer informatie kunt u kijken op www.pieteraafjes.nl en www.auroraleerdam.nl. Het eerstvolgende concert van Pieter Aafjes is het Kerstconcert van het Groot Orkest op 16 december in de Grote of Barbarakerk in Culemborg.

Geef een antwoord