Kerstconcert Pieter Aafjes via SRC TV!

Toch een kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes. Dit jaar zou het concert voor de 30e keer gegeven worden, maar zoals eerder vermeld, was ook Pieter Aafjes genoodzaakt het concert af te lassen. Voor heel veel trouwe bezoekers ontzettend jammer, want zoals al jaren de slogan is: Kerst in Culemborg begint met het kerstconcert van Pieter Aafjes. Daarom zal SRC TV er een speciale uitzending aan wijden, want er zijn veel mooie momenten van de afgelopen jaren bewaard gebleven.  Het begon in 1991 toen de RABO bank Culemborg  75 jaar bestond, samen met het dameskoor Con Animato (nu vrouwenkoor OtherWise) werd op 19 december het eerste kerstconcert gegeven, als gastsolist was Marco Bakker uitgenodigd, met ruim 900 man publiek in de grote RK Barbarakerk werd dit een groot succes. Na afloop zei dirigent Heinz Friesen tegen de besturen van beide verenigingen, dit moet een jaarlijks terugkerend gebeuren worden, net als het kopen van een kerstboom. En dat gebeurde. Het werd de komende jaren een hechte samenwerking tussen beide verenigingen, sponsors werden gezocht, om dit concert te organiseren. De RABO bank bleef alle jaren de hoofdsponsor. Vanaf 1999 wordt het concert in de Nederlands Hervormde Barbarakerk gegeven. In de loop der jaren werd er heel wat veranderd qua aankleding en techniek. Het totaal plaatje werd steeds professioneler. SLR Productions zorgde ervoor dat alles perfect en feeëriek werd uitgelicht. De Hervormde kerk heeft zijbeuken, dus Dokman video producties werd ingeschakeld om alles via grote TV schermen in beeld te brengen. Ook de presentator Jurriën van der Veer was een vast item tijdens de concerten, hij gaf op zijn speciale manier uitleg over de te spelen werken. Het publiek kreeg een echte concertavond voorgeschoteld. Waardoor het kerstconcert nog steeds heel veel publiek trekt. Na 25 jaar hadden de twee verenigingen besloten ieder zijns weg te gaan. Sinds 2016 organiseren OtherWise en Pieter Aafjes ieder hun eigen kerstconcert. Het was tijd voor nieuwe mogelijkheden. Pieter Aafjes bleef de concerten geven in de kerk met een nieuwe opzet.  En het bleef succesvol als we terugkijken naar de afgelopen vier jaar, het concert met Scrooge (Erik Borrias), met de zandtovenaar, met het Volendams Operakoor en vorig jaar met de Theremin. Een groot aantal opnames zijn door Dokman bewaard gebleven en ter beschikking gesteld.

De huidige dirigent Arjan Gaasbeek  en oud en erevoorzitter van Pieter Aafjes Mari Woerdenbach kijken samen terug naar een aantal mooie muzikale momenten van de afgelopen jaren. Waarin diverse solisten te zien en te horen zijn en natuurlijk zien we ook de onvolprezen ere dirigent Heinz Friesen nog aan het werk. Deze terugblik zal uitgezonden worden door SRC TV.

De uitzend data zijn:

  • kerstavond 20:00 uur. 

  • 1e kerstdag 08:00 uur

  • 1e kerstdag 16:00 uur

  • 1e kerstdag 18:00 uur

  • 2e kerstdag 20:00 uur

  • 2e kerstdag 22:00 uur

SRC TV is te ontvangen op Ziggo kanaal 36 of 47 en KPN 1382 binnen het uitzendgebied. Voor de kijkers buiten het uitzendgebied via http://src.fm/index.php?page=srctv  op dezelfde tijdstippen.

Dit jaar blijft de kerk leeg, maar volgend jaar hopen dirigent en leden van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes weer een prachtig 30e kerstconcert te geven.

Scrooge, gespeeld door Erik Borrias

Heinz en Valerie Friesen

2 gedachten over “Kerstconcert Pieter Aafjes via SRC TV!

Geef een antwoord