“IT’S ALL ABOUT THE MUSIC “ op 23 maart met het Groot Orkest en Kunst en Vriendschap

Samen met Kunst en Vriendschap uit Maurik, het andere west Betuwse toporkest dat onder leiding staat van onze bezielende en inspirerende dirigent Arjan Gaasbeek, zal het Groot Orkest van Pieter Aafjes op 23 maart in De Prinsenhof in Buren een bijzonder symfonisch blaasconcert geven.

Kunst en Vriendschap uit Maurik bijt die avond het spits af met een prachtig en uitdagend programma van klassiek tot musical.  Te horen zijn onder meer het overbekende symfonisch gedicht “Mannin Veen” van Haydn Wood. Maar ook de Symphonic Dance no. 3 “Fiesta” van Clifton Williams en een Medley uit de Musical “Aladdin”.

Het Groot Orkest van Pieter Aafjes volgt na de pauze met een eveneens uitdagend programma brengen van klassiek tot filmmuziek, waarin genoten kan worden van de Zampa Ouverture van Ferdinand Herold, de Armenian Dances part II van Alfred Reed en een swingende uitvoering van Leonards Bernsteins “West Side Story” in een Japans arrangement.

Zeker ook bijzonder is dat tijdens dit concert de 18-jarige Jasper Kaptijn zijn solisten-debuut op alt-saxofoon zal maken. Begeleid door het Groot Orkest speelt dit jonge talent zijn examenstuk “Pequena Czardas”  van Pedro Iturralde.

De locatie voor dit unieke concert, ligt symbolisch tussen de twee thuishavens van de twee verenigingen, Maurik en Culemborg. De grote hal van “De Prinsenhof”, gelegen aan De Bijen 1 in Buren,  wordt omgetoverd tot een concertzaal. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert start om 20.00 uur. Er is gelegenheid tot het nuttigen van een drankje. Kaartjes kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar via WWW.kunstenvriendschap.nl  (of indien nog voorradig aan de zaal).  Een avond vol muzikale hoogstandjes, want  It’s all about the music wat deze avond de klok slaat. Een must voor iedere liefhebber van harmonie en symfonische blaasmuziek.

Geef een antwoord