Hulde aan Engelse muziek door Pieter Aafjes

190518_MO_Culemborg_Brexit Concert MO Pieter Aafjes-5-02

Het Brexitconcert van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes ging zoals verwacht wél door afgelopen zaterdagavond. Of Engeland in de Europese Unie blijft na deze avond is, ondanks dit Culemborgse eerbetoon aan de Engelse muziek, nog steeds niet zeker.

Leden van het Opstap- en Middenorkest toverden het verenigingsgebouw om in een Engelse sfeer, met veel kleurrijke paraplu’s, ouderwetse Engelse telefooncellen en cake en thee, zoals in een High tea. Ook de Engelse drop ontbrak niet.
In deze gezellige ambiance wisselden de stukken van het Opstap- en Middenorkest elkaar af. Het samenspel van de twee orkesten was goed. Er werd geconcentreerd en met plezier gespeeld. De dirigenten Jonie Pijpers en Maarten van de Kolk genoten zichtbaar van de prestaties van hun orkesten.
De presentatie van deze avond was in handen van Solana van Doesburg en Sophie van Engelshoven. Zij besteden op ORS Lek en Linge veel aandacht aan drama. Hun presentatie was vrolijk, informatief en vol van scherpe dialogen.
Een kleine honderd bezoekers luisterden aandachtig en betrokken naar wat de orkesten hen voorschotelden. Onder hen natuurlijk familie en vrienden van de orkestleden, maar ook twee Engelse dames die al jaren in Nederland wonen. Zij waren speciaal voor dit concert naar Culemborg getogen.
Het gebouw van Aafjes, dat stukje bij beetje door eigen leden wordt verbouwd, bewijst zich meer en meer als een goede plek om publiek te ontvangen en om in een kleine setting concerten met symfonische blaasmuziek aan te bieden.
Inmiddels vormen zich in de vereniging ensembles uit alle orkesten die hier vast en zeker de komende tijd hun podium vinden, voor publiek uit Culemborg en omstreken en voor hen die in blaasmuziek zijn geïnteresseerd.

foto: © Marcel Otterspeer, Zevenbergen.

Geef een reactie