Het optreden van het Middenorkest bij de Ethiöpie Act!edag

Op zaterdag 13 mei speelde het MO in de Grote of Barbarakerk ter gelegenheid van de Ethiopië Act!edag. Er werd in twee blokken gespeeld: om 10:30 en 12:00 uur. Beide blokken werden afgesloten met het laatste deel (de triomfantelijke optocht naar de dierentuin) van Sergej Prokofjev’s meesterwerk “Peter en de Wolf”. Op 18 juni zal het MO een complete uitvoering van dit wereldberoemde werk spelen tijdens de allereerste Kindermuseumnacht van Culemborg. Ook werden in beide blokken delen van de “Rivierencyclus” van Malando gespeeld (respectievelijk “Orinoco” en “Rio Negro”). Door de ruime akoestiek van de kerk, hoefde je je ogen maar dicht te doen om de rivieren dan weer woest en dan weer kalm te horen stromen. Voor de kleine(re) luisteraar werd de filmmuziek van “Frozen” en “Alladin” gespeeld.
Ter versterking waren een aantal leden van het GO bereid mee te spelen zodat er eigenlijk meer sprake was van een MiddenGroot Orkest. Een aantal van hen speelt ook mee bij de uitvoering van Peter en de Wolf. Als je wilt horen hoe dat klinkt: er wordt op dit moment gewerkt aan de video registratie van het optreden.
Op 18 juni organiseert het Middenorkest een ander optreden. Daarvan komt spoedig meer informatie, maar houdt de datum alvast in je achterhoofd!. 

Geef een antwoord