Groot Orkest op 5 april naar Eindhoven voor “Echo’s van Helden en Hartstocht”

Duik in de wereld van heroïek en ongekende hartstocht tijdens het betoverende concert “Echo’s van Helden en Hartstocht”, exclusief in het Muziekgebouw Eindhoven op 5 april. Deze avond belooft een onvergetelijke reis te worden door de tijd met de Koninklijke Harmonie van Thorn en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, met de virtuoze euphoniumsolist Robert Visser. Mis het niet op 5 april van 8:00pm – 10:30pm. Kaartverkoop loopt via Muziekgebouw Eindhoven, Heuvel 140, 5611 DK Eindhoven via www.muziekgebouweindhoven.nl

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes 

Het avontuur begint met de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en hun verbluffende vertolking van klassieke werken die verhalen vertellen van vervlogen tijden. Ervaar de dramatische escapades van de beruchte piraat Zampa in Hérold’s “Ouverture Zampa”, gevolgd door de ontroerende liefdesverklaring van Spartacus en Phrygia in het “Adagio uit Spartacus” van Khachaturian. Laat u meeslepen door de levendige “Armenian Dances part II” van Alfred Reed, en voel de intensiteit van Rachmaninovs “Symphonic Dances opus 45 Deel 1”, een muzikale reis die het beste van zijn composities belichaamt. 

Koninklijke Harmonie van Thorn 

 De Koninklijke Harmonie van Thorn vervolgt de avond met Richard Strauss’ epische “Ein Heldenleben”. Dit symfonische gedicht verkent de complexiteit van het heroïsche leven, met uitbundige thema’s die de avonturen en uitdagingen van de held uitbeelden. De aanwezigheid van Robert Visser, niet alleen als solist maar ook als arrangeur, voegt een extra dimensie toe aan deze uitvoering, waardoor het een persoonlijke en unieke interpretatie wordt die u niet wilt missen. 

Als kers op de taart presenteert Robert Visser “Symphonic variants for euphonium and band” van James Curnow, een stuk dat de veelzijdigheid en emotionele diepgang van het euphonium verkent. Dit werk, een van de meest uitdagende en kernwerken voor euphonium, belooft een adembenemende ervaring te zijn die de grenzen van dit instrument verkent. 

Solist – Robert Visser 

 Robert Visser is een gepassioneerde euphonium-artiest uit Nederland. Zijn liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd toen hij voor het eerst in aanraking kwam met de lokale harmonie. Hij wist meteen dat muziek zijn doel was, en na een korte opstap met trompet en trombone kreeg hij op 9 jarige leeftijd zijn eerste Euphonium.   

Na jaren van toewijding en hard werken, behaalde Robert in juni 2018 zijn Master of Music bij professor Hans Nickel aan het conservatorium van Maastricht. Tijdens zijn masteropleiding reisde hij naar Helsinki, Finland, voor een Erasmus+ uitwisseling waar hij studeerde onder de begeleiding van Jukka Myllys.  

Robert heeft zich verder ontwikkeld onder de leiding van vele gerenommeerde professoren, waaronder Steven Mead, Thomas Rüedi, Adam Frey, Anthony Caillet, Gerard Buquet en Nico Schippers. Dankzij zijn harde werk en talent heeft hij bij diverse solistenwedstrijden resultaten geboekt, waaronder de tweede plaats bij de Vilnius Brass Competition en de derde plaats bij de Singapore Open Brass Competition.  

Als ADAMS euphonium-artiest is Robert betrokken bij de ontwikkeling van het instrument en de plaats ervan in de muziekwereld. Met zijn ADAMS E3 antieke euphonium speelt hij in vele ensembles en orkesten. Zo is hij de oprichter van het European Brass Septet, en start hij binnenkort met een bijzonder piano trio met saxofonist Johan van der Linden en pianist Henry Kelder.  

Robert is niet alleen een begaafd euphoniumspeler, maar ook een enthousiaste leraar die zijn passie voor muziek wil delen met mensen van alle culturen. Hij reist de wereld rond om les te geven en op te treden, terwijl hij thuis in Nederland studenten van alle niveaus begeleidt. Met zijn onuitputtelijke creativiteit en energie blijft Robert nieuwe projecten ontwikkelen. Zo is hij bezig met het opzetten van een jazzkwartet en een pianotrio, terwijl hij blijft zoeken naar nieuwe manieren om zijn muziek te uiten en te delen. 

Reserveer uw plaats! 

Reserveer uw tickets via www.muziekgebouweindhoven.nl en wees getuige van de pracht en praal van “Echo’s van Helden en Hartstocht”, een avond waar muzikale legendes tot leven komen en u meevoeren op een onvergetelijke reis vol emotie, avontuur en ongeëvenaarde muzikaliteit. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een muzikale ervaring die nog lang zal nagalmen. 

 

Geef een antwoord