Eclatant voorjaarsconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes vol romantiek

Zaterdag 23 april jl. gaf de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. Arjan Gaasbeek een romantisch voorjaarsconcert voor een volle RK Sint-Barbarakerk. In de kerk was een groot podium gebouwd er waren video schermen en het geheel werd schitterend uitgelicht door SLR.  De presentatie was deze avond in handen van een nieuwe presentator Mark van Dooren. Hij nam het publiek mee in een muzikale reis vol romantiek. Geopend met een indrukwekkend deel “Gandalf”uit Lord of the Rings.  Marnix van den Berg speelde vervolgens volledig uit zijn hoofd op zijn klarinet, virtuoos en prachtig van toon het overbekende Concertino voor klarinet en orkest van Carl Maria von Weber. Een daverende ovatie was de beloning voor deze geweldige klarinettist. Rust in het programma werd gebracht met een nummer van Carl Nielsen “Underlinge Aftenlufte” eigenlijk een werk voor alleen koor, maar speciaal gearrangeerd voor symfonisch blaasorkest, waarbij Pieter Aafjes het koor deed vergeten. Speciale gast deze avond was de sopraan Tineke Roseboom, een jonge diva die deze avond excelleerde in een werk van Jan van der Roost “I shall love but thee”. Met haar mooie volle stem vulde zij de kerk en bracht menigeen tot ontroering. Ook voor haar een  daverende ovatie van een enthousiast publiek voor deze jonge ster in de opera wereld, waar we in de toekomst nog veel van zullen horen. In de 6 delige Ballet Suite “Romeo & Juliet” haalde dirigent Arjan Gaasbeek alles uit zijn orkest van virtuositeit in het hout register tot de ronde niet overheersende klank in het koper, mooie soli in fluit, fagot en hobo en een majestueus slot, waarin het slagwerk zich liet horen, genoot het publiek van de bijna 20 minuten durende romantische suite vol hartstocht van Sergej Prokofjiev.

Na de pauze opende het orkest met de pasodoble “Las Arenas” , die als inspeelwerk voor het concours in november zal dienen. In “Song tot he Moon”van Antonin Dvorak, bracht Tineke Roseboom met haar fantastische stem het publiek weer in vervoering. Het concert werd afgesloten door het orkest met de 6 delige Jazz Suite no 2 van Dmitri Sjostakovitsj. In deze suite weinig Jazz, wat de naam zou doen vermoeden maar een mix van een Mars, een Lyrische wals, een snelle en een vrolijke dans, in deze suite de overbekende Second Wals waar André Rieu furore mee maakte en tot slot de Finale. Een prachtige suite waarin het hele orkest schitterde.

Tijdens deze avond stelde de scheidende voorzitter Rob van Tuil de nieuwe voorzitter van de vereniging voor. Na zijn speech gaf hij de microfoon aan de afgelopen woensdag gekozen nieuwe voorzitter Jeroen van der Meij. Hij sprank zijn dank uit richting hoofd sponsor Rabobank West Betuwe en het Cultuurfonds Culemborg. Alle lof en bloemen voor de dirigent, solisten, presentator, SLR en de medewerkers en koster van de RK kerk. De opbrengst van de huur en koffie van rondom € 1200,00 zal worden gestort door het bestuur van de RK Kerk naar de hulp in Oekraïne. Ook voorzitter Rob van Tuil en bestuurder Femke Stokking, die beiden tijdens de laatste ledenvergadering afscheid hadden genomen werden in de bloemetjes gezet. Een toegift mocht natuurlijk niet uitblijven. Nog éénmaal trad sopraan Tineke Roseboom in het voetlicht, begeleidt door Pieter Aafjes zong ze vol overgave het overbekende “I dreamed a dream “ uit Les Miserables, waarmee een einde kwam aan geweldige concert avond van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes o.l.v. hun maestro Arjan Gaasbeek.  

Geef een antwoord