Culemborg krijgt voor het eerst Kindermuseumnacht

De allereerste Kindermuseumnacht van Culemborg komt eraan. Op 18 juni slaan het Elisabeth Weeshuis Museum en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes de handen ineen voor een programma rond het sprookje Peter en de Wolf.
 
Het evenement start om 16.00 uur met een parade vanaf het stadhuis op de Markt. In de weken voorafgaand kunnen kinderen in de winkels maskers verzamelen van de sprookjesfiguren. Gemaskerd als vogeltjes, eenden en katten jagen de kinderen onder muzikale begeleiding een wolf het Weeshuisplein op.
Daar beginnen een groep jonge muzikanten van Fluit&Co en het Opstaporkest van Pieter Aafjes aan hun deel van het muzikale spektakel. Dit wordt gevolgd door sprookjesmuziek van Aladdin en Frozen gespeeld door het Opstap- en Middenorkest, en het grappige Art is calling for me van de operetta The Enchantress dat wordt gezongen door operazangeres Linda Vink.
 
Als klapstuk van het muzikale programma voert het Middenorkest, met Linda Vink als verteller, het sprookje Peter en de Wolf van de componist Sergej Prokofjev op.
Oproep voor de parade tijdens de eerste kindermuseumnacht.
Oproep voor de parade tijdens de eerste kindermuseumnacht. © Tabitha Boekweit
 
Na de grootse, muzikale opening kunnen de kinderen in het museum op wolvenjacht, op zoek naar muziekinstrumenten. De kat als klarinet, de eend als hobo en de hoorn als dreigende wolf.
 
In het museum worden ook muziekinstrumenten geknutseld en maskers versierd. In de Weeshuistuin worden volle maan-pannenkoeken gebakken. In het museumatelier kan verder worden gewerkt aan het masker. Het mooiste sprookjesfiguur wint een prijs.
 
De museumnacht begint om 16.00 uur (dus ook leuk voor de kleintjes) en eindigt voor de grote kinderen om 22.00 uur, na de kinderdisco. Het concert is gratis. Toegang tot de Kindermuseumnacht bedraagt 7,50 euro. De maskers zijn vanaf 1 juni te vinden bij Plus supermarkt Giel Smits, Boekhandel Tomey, De Familiefabriek, Coco Kidswear, Bloemenhuis Terweijde, Beijer Schoenen en Culemborgs Bakhuis.
 
Kaarten: www.weeshuismuseum.nl/kindermuseumnacht

Geef een antwoord