BREXIT Concert

PosterBrexitConcertMO

Voorjaarsconcert Aafjes in teken van Engeland

Of het Verenigd Koninkrijk vertrekt uit de Europese Unie is nog altijd onduidelijk. Wel zeker is dat het Midden- en het Opstaporkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes op zaterdagavond 18 mei gezamenlijk een Brexitconcert geven. Het programma bestaat uit populaire en klassieke Engelse muziek.

Samen spelen de orkesten het nummer All Together, met solisten uit het Opstaporkest, dat onder leiding staat van dirigent Jonie Pijpers. Ook The Irish Dance Master, een Ierse dans, voeren de orkesten samen uit.

Het Middenorkest brengt een medley van Queen een ook eentje van The Beatles ten gehore. Meer klassiek zijn de nummers Down a Country Lane en de Punchinello Mars. Als uitsmijter klinkt het bekende Land of Hope and Glory.

Het orkest speelt ook het langere stuk The Robber Knight, waarmee zij in oktober strijden om de Betuwe Cup. Dat is de prijs voor het beste harmonie of fanfare in de regio. Het Middenorkest heeft Maarten van de Kolk sinds de zomer van 2018 als dirigent.

De presentatie van dit Brexitconcert van Aafjes is in handen van Solana van Doesburg en Sophie van Engelshoven, zij zijn leerlingen van ORS Lek en Linge.

Kinderen kunnen met hun ouders ook eens naar een concert van Aafjes komen, want het concert begint om 19.00 uur en is uiterlijk om 20.30 uur afgelopen.

Het Middenorkest geeft overigens voor de tweede keer een concert in het eigen verenigingsgebouw. Eind 2017 brachten ze een programma dat in het teken stond van de herfst. Toen was er veel publiek, dat genoot van de intieme sfeer tijdens het concert.

Wilt u er deze keer (weer) bij zijn, vraag dan een lid van het Opstap- of Middenorkest om een kaartje. Ze kosten 5 euro per stuk. Kaarten worden ook aan de zaal verkocht, vanaf 18.30 uur. Het verenigingsgebouw van Pieter Aafjes staat aan de Goilberdingerstraat 14.

Geef een reactie