Bijzonder Concert met Zandkunstenares en mooie concourswerken

De harmonieorkesten van Pieter Aafjes uit Culemborg en Sub Umbra, beide gedirigeerd door Arjan Gaasbeek, brengen elk een uitzonderlijk programma op de planken.

Pieter Aafjes speelt die middag onder ander de concours werken voor het concours op 26 november, namelijk Rapsodia Hernandiana van Santiago Quinto Serna en Capriccio van Christiaan Janssen.

Het tweede deel van het programma staat geheel in het teken van Johan de Meij. Sub Umbra brengt zijn beroemde, op de boeken van Tolkien gebaseerde symfonie “Lord of the Rings” in samenwerking met Zandkunstenares Colette Dedyn.

Colette Dedyn laat zich leiden door muziek om een verhaal te creëren op een verlichtte glasplaat. Via een camera wordt dit geprojecteerd op een groot scherm. Zij werkt meestal met een orkest en tekent live tijdens concerten. Creativiteit, behendigheid en timing zijn cruciaal en dit resulteert in een intense ervaring waar klank en beeld met elkaar verbonden zijn en elkaar ondersteunen.

Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes wil graag op een hoog niveau musiceren en dat doet zij al bijna 135 jaar met trots. Ook wordt in dit orkest het speelplezier en het groepsgevoel zeker niet uit het oog verloren. Het orkest speelt hoofdzakelijk symfonische blaasmuziek, maar ook andere werken komen op de lessenaar.

Muziekvereniging Sub Umbra uit Meerveldhoven is 85 jaar geleden opgericht en zij probeert op avontuurlijke en eigenzinnige wijze interessant te zijn voor jong en oud, voor de pure liefhebber maar ook voor ras-muzikanten die van tijd tot tijd flink aan het werk willen. Het orkest is daarom altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen die telkens weer en overal worden gevonden. Sub Umbra kijkt graag over de grenzen en is “Verfrissend muzikaal”.

Het gezamenlijk concert is in Theater De Schalm te Veldhoven

Zondag 13 november 2022 | 14:30 uur

Kaarten voor dit bijzondere concert à €12,50 zijn te bestellen via de website www.subumbra.nl.

Geef een antwoord