21 december is het Kerstconcert van Pieter Aafjes

Banner Site Kerstconcert2019 - kopie

Het jaarlijkse kerstconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes belooft ook dit jaar weer zeer bijzonder te worden. Als speciale gast voor deze avond is Thorwald Jørgensen uitgenodigd. Hij bespeelt een bijzonder instrument, dat niet eerder in Culemborg te beluisteren is geweest, de Theremin. Hij is één van weinige bespelers in Nederland op dit instrument en treedt op als solist met orkesten in binnen- en buitenland.
De Theremin is een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren zonder het instrument aan te raken. De rechterhand beïnvloedt de toonhoogte en de linkerhand het volume. De klank lijkt op een vrouwelijke operastem of een enigszins doffe viool. Tijdens het kerstconcert zal hij een aantal werken ten gehore brengen voor Theremin en orkest.
Verder staan voor de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes twee grote orkestwerken op het programma. Het imposante werk van Ottorino Respighi “Belkis, Regina Di Saba” en “Battle of Hearts” een symfonisch gedicht van de Belgische componist Bert Appermont.
Natuurlijk zal ook de bekende kerstmuziek niet ontbreken tijdens dit bijzondere kerstconcert. Het concert wordt gegeven op zaterdagavond 21 december in de Nederlands Hervormde Grote Barbarakerk. Aanvang 20.00 uur. Begin december komen de kaarten in omloop. Zie hiervoor de website www.pieteraafjes.nl of volg ons op facebook.

Geef een reactie