Nieuws

Nieuws

maandag 15-01-2018

De Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes en Visscher Autogroep nodigen u graag uit voor het 4e Visscher Winterconcert. Dit concert, met deelname van alle orkesten van Pieter Aafjes, zal worden gehouden op zaterdagavond 17 februari en vanwege het grote succes vorig jaar ook op zondagmiddag 18 februari.

maandag 11-12-2017

Zaterdag 9 december gaf de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes met dirigent Arjan Gaasbeek voor een volle kerk het 27e kerstconcert. Jurriën van der Veer mocht een concert vol afwisseling en muzikale hoogte punten presenteren.
Kerstconcert 2017
Dit jaar was er een speciale gast, zandtekenaar Monique Groffen. Op magische wijze liet zij de tekeningen in zand verschijnen o.a. tijdens het stuk El Arca de Noé. Met dit werk behaalde Pieter Aafjes op het concours 90 punten. Dit uit tien delen bestaande stuk werd ook deze avond weer op indrukwekkende wijze uitgevoerd door het orkest. Met mooie solo’s, grootse tutti passages en een overweldigend slot waar dirigent Arjan Gaasbeek weer alle registers opentrok. Visueel werd het verhaal van de Ark door Monique Groffen fantastisch in beeld gebracht, voor dit stuk met zandtekenaar een première.

vrijdag 01-12-2017

Het jaarlijkse kerstconcert is vertrouwd en vernieuwend! Met ons eigen Groot Orkest, vertrouwde kwaliteit, vernieuwende samenwerking! Onze gast is De Zandtekenaar Monique Groffen, die een aantal stukken op magische wijze tot leven zal brengen.
We spelen (oa. onze concours) muziek van Navarro, Khachaturian, Wagner en Piazolla.
Aanvang 20u, zaal open 19u, kaarten via de link hieronder.
Klik hier voor kaarten

donderdag 09-11-2017

Donderdag 9 november werden tijdens de generale repetitie voor het concours door voorzitter Rob van Tuil twee leden uit het orkest gehaald. Hun wachtte een bijzondere en geheel onverwachte verrassing. Deze twee leden werden door de voorzitter in het zonnetje gezet voor hun jubileum. Bastiaan Peek ontving voor zijn 25 jarig lidmaatschap de zilveren verenigingsspeld. Bastiaan speelt bij Pieter Aafjes de blaasbas sinds 1 oktober 1992, daarnaast is hij bassist bij de Koninklijke Militaire Kapel.
Leo Woerdenbach werd lid van Pieter Aafjes op 8 juli 1967. Zoals de voorzitter van Tuil zei: “Jij werd lid toen ik net geboren was”. Leo begon bij Pieter Aafjes als trompettist, daarna nam hij de stap naar de bastrombone en vervolgens trad hij in de voetsporen van zijn vader Antoon Woerdenbach en staat hij aan de contrabas. Hij kreeg voor zijn 50 jarig lidmaatschap de gouden verenigingsspeld met krans opgespeld. De voorzitter hoopte dat ze beiden nog lang hun partijtje blijven spelen bij Pieter Aafjes. Natuurlijk waren er ook bloemen voor beide jubilarissen en werd door het orkest het Lang Zullen Ze Leven ingezet.

vrijdag 29-09-2017

Zondagavond 22 oktober sluiten twee orkesten van de koninklijke Harmonie Pieter Aafjes, te weten het Opstaporkest en het Middenorkest, de herfstvakantie af met een gezamenlijk concert. De beide orkesten zijn te beluisteren in d’ Oude School aan de Goilberdingerstraat die voor de gelegenheid in herfstsfeer is gehuld. Het gebouw wordt momenteel enkele vakkundige leden van Pieter Aafjes zelf gerestaureerd en concertgangers krijgen dus een alvast een preview van hoe dit toekomstige huis van de blaasmuziek eruit zal gaan zien. De avond begint met het opstaporkest dat bestaat uit muzikanten die voor het eerst de vleugels uitslaan in een orkest. Onder leiding van dirigente Jonie Pijpers spelen zij een aantal stukken die de herfstsfeer verbeelden. Na de pauze vervolgt het Middenorkest de muzikale avond onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek. Dit orkest, dat zich richt op talentontwikkeling en speelplezier, trakteert het publiek op een leuke mix van lichte muziek, swing en klassieke stukken. Rond half tien is de muzikale avond afgelopen en de bar geopend.

zondag 10-09-2017

Zit je in groep 7 of 8, of al in de brugklas? Dan kun je gratis in het Schoolorkest meespelen:
Doe jij mee met het Schoolorkest, dan krijg je van de week van 23 oktober tot en met de week van 13 april gratis 22 wekelijkse instructielessen op een instrument. Naast muziekles op je instrument krijg je vanaf 8 januari 18 gratis orkestlessen en sluiten we het jaar af met een groot slotconcert op 31 mei.
Je wordt ingedeeld in 1 van de 4 orkesten waarvoor je voorkeur aangeven op het inschrijfformulier.
De orkesten repeteren op 4 verschillende dagen op 4 verschillende locaties

Meld je aan via de website: http://www.culemborgseschoolorkesten.nl

zondag 25-06-2017

Zaterdagavond 24 juni heeft het publiek van het Middenorkest van Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes een bijzonder concert beleefd in de Gelderlandfabriek.
Bijzonder omdat tijdens dit concert Rosalie Althuis cumlaude voor haar D-examen op dwarsfluit slaagde met een prachtig solo in ‘Rhapsody for flute’.

vrijdag 24-03-2017

Rabobank West Betuwe stelt een deel van haar winst beschikbaar voor het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen.
KEC heeft ook, namens mede organisatoren Pieter Aafjes , Brede School Culemborg en Gemeente Culemborg het project: "Culemborgse Schoolorkesten" (http://www.culemborgseschoolorkesten.nl) ingediend.
Zorg jij er mede voor dat kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, een jaar lang:
- 'gratis' kennis kunnen maken met het spelen op een muziekinstrument naar keuze
- 'gratis' samen leren spelen in een orkest!
Dat zou echt geweldig zijn!!

Als lid van Rabobank West Betuwe mag je meebeslissen hoe dit bedrag onder verenigingen en stichtingen wordt verdeeld door het uitbrengen van jouw stem op twee regionale projecten die je een warm hart toedraagt. Hoe meer stemmen een project ontvangt des te hoger de bijdrage voor dit project wordt.
Geef ons jouw stem van 1 tot en met 30 april 2017 op http://www.rabowestbetuweleden.nl. Zorg dat je voor 1 april 2017 lid bent van Rabobank West Betuwe en je krijgt per e-mail een persoonlijke uitnodiging om te stemmen. Jouw stem is geld waard!

http://culemborgsecourant.nl/lokaal/leerlingen-maken-samen-muziek-projec...

maandag 27-02-2017

Het Visscher Winterconcert begin februari kende twee succesvolle debuten. Niet van muzikanten, maar van instrumenten. De slagwerksectie heeft er namelijk twee prachtige gloednieuwe instrumenten bij.

Nieuw slagwerk

dinsdag 14-02-2017

Het derde Visscher Winterconcert van de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes van 11 en 12 februari was een overweldigend succes. Gezien de grote vraag naar kaarten afgelopen jaren, werd dit jaar een extra matineeconcert gegeven op zondag. De zaal met ruim 600 plaatsen was bij beide concerten goed gevuld.

Het publiek werd tijdens de inloop op beide concerten verwelkomd door het Opstaporkest onder leiding van nieuwe dirigent Jonie Pijpers. Dit orkest met de jongste leden van de vereniging, zat opgesteld in de showroom. Presentator Jurriën van der Veer praatte de mooie stukken aan elkaar. Onder genot van een kopje koffie kon het publiek genieten van leuke aansprekende muziek.

Pagina's